Hjem > Spillanmeldelser > Spillanmeldelse: Bridge Constructor

Spillanmeldelse: Bridge Constructor

Har du en spesiell nød til å bygge broer, eller kanskje har lyst til å få litt hjernetrim, da er dette spillet for deg!
Teknikksiden tar en titt.


-av Edvard Sætran, post@teknikksiden.com

Vi starter med litt fakta. Bridge Constructor er laget av HeadupGames i Tyskland. Det trengs en 1.8 GHz cpu, 1 GB ram, directx9, windows xp, vista eller 7. Spillet finnes også til Apple iPhone 3GS, 4, 4S, Apple iPad 2, 3, Apple iPod Touch og Android 2.2. Spillet kan spilles med engelsk, tysk, spansk, italiensk, fransk og kinesisk språk.

Spillet går ut på å bygge en bro bra punkt A til punkt B. Det høres kanskje simpelt ut, men nei det er det ikke alltid. Du har et utvalg av byggematerialer du kan bygge med, men fra starten så får du bare tilgang til tre. Du får en maks grense for hvor mye penger du kan bruke, altså hvor mye tre du kan maks bruke på en bro. Andre materialer som stål koster mer, men er også sterkere sånn at du må bruke mer penger på å skape en sterkere bro. Du har også tau og betongsøyler.

Det er 30 forskjellige ”baner” eller ”levler” hvor man bygger broer over små elver eller store daler. Vanlige biler er det letteste og gir ingen bonuspoeng, mens lastebilene er tyngre og de gir bonuspoeng. Spillet kan virke enkelt i starten men jeg skal love deg at stresset kommer så det suser, og du blir nesten bare mer og mer hektet for hver bane du fullfører.

Grafikken i Bridge Constructor er nokså bra, men er nok ikke det beste jeg har sett. Men jeg skal ikke klage, spillet fokus er langt i fra grafikk og mens jeg spilte det så tenkte jeg ikke en tanke, spillet fanger deg så godt og man får den god følelsen når man har klart en bane man har strevd med i kanskje 5 minutter, prøver flere og flere metoder til man finner den rette og klarer det med glans, eller ikke. Å justere å justere på designet på broen er nok ikke en sjelden ting man gjør, og det skjedde flere ganger når jeg spilte at man klarte det så vidt, men så lenge man hører bilene tute etter å ha kjørt over så vet man at det var bra nok.

Kontrollene er nokså simple og bra er det fordi man kan sitte i ro og fred mens man spiller det. Venstreklikk(hold) plasserer kjøreunderlaget eller støttebjelker, og et høyreklikk aktiverer delete-modusen på verktøyet og du kan fjerne støtter, tau eller kjøreunderlag. Man kan bruke scrollwheel til å zoome inn eller ut og man kan se litt nærmere eller undersøke sine fantastiske broer.

For å konkludere til slutt her da, så er spillet i seg selv er ekstremt hektende. Jeg startet spillet og ble sittende første kvelden. Spillet er kanskje enkelt i starten men det blir vanskeligere ut mot slutten, jeg skal være ærlig å si at det kom noen stygge ord fra munnen min i enkelte stunder der det akkurat ikke gikk, men spillet er så morsomt at det blir fort byttet med smilet igjen. Uansett om grafikken ikke er det beste så gjør det ingenting, spillet handler om å bygge broer og det presterer spillet å få frem.
Men et spill som dette har ikke en stor ”replay-value” som vil si at man spiller det en gang kanskje to også er man ferdig med det.
Spillet er kjempeartig, morsomt og underholdende!

Poengscore: 75/100

Reklamer
Kategorier:Spillanmeldelser
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: