Hjem > Spillanmeldelser > Spillanmeldelse av Europa Universalis III: Divine Wind

Spillanmeldelse av Europa Universalis III: Divine Wind

Har du noen gang drømt om å kontrollere hele verden? På mange spill fra Paradox Interactive så kan du gjøre nettopp det. Europa Universalis III er intet unntak. Vi tar en titt!

Divine Wind er den nyeste ekspansjonspakken til Europa Universalis og kom ut 14. desember. I forhold til de andre EUIII-spillene så er det ikke noe radikalt nytt, men det er enkelte detaljer i spillet som gjør det mye bedre å spille enn de foregående ekspansjonspakkene som har kommet ut.

Det første som ble klart for meg da jeg spilte det var flyten i spillet. De forrige har det vært antydninger til hakking og det har gått litt treigt noen ganger, som har ødelagt en ellers meget bra spillopplevelse. Om man satte på kartet som viser hvem som eier landområder istedenfor å se naturen så ble det bedre, men det var fortsatt tendenser til hakking og stopp i spillet som kunne gjøre det treigt å spille til tross for en PC som holder godt over kravene satt til spillet. På EU:DW er det så godt som ingen tegn til hakking eller lange pauser, noe som gjør slik at en trives mye mer når man spiller spillet.

Divine Wind er en ekstrapakke som gir mest nytt når det kommer til det asiatiske kontinentet. Et selvstendig Tibet og et oppdelt Japan er det første man legger merke til. Den historiske korrektheten i spillet er en veldig artig detalj, for hvilke land man kan starte med forandrer seg etter hvert som tiden går. Man må f.eks. vente til 1776 før man kan starte med USA. Starter man med Norge så må man belage seg på å være i union med Danmark – om man ikke forandrer på historien og bygger en stor hær og går til krig mot Danmark i en frigjøringskamp slik undertegnede gjorde.

Har man ikke spilt Europa Universalis III, med eller uten andre ekstrapakker, så kan man se på anmeldelsen av Europa Universalis: Rome, der det ble gitt en grei forklaring på hvordan man styrer når det kommer til tropper og landområder. Det er også en del ulikheter, på EU:R så kan man kun bevege seg i en begrenset del i Europa. På EU:III så har man hele verden å ta av. Man kan starte i år 1399 og bygge en nasjon og være førstemann til å kolonisere Amerika – til og med som Norge, eller man kan starte i vest med Inkariket eller i øst som Korea eller Mancha(Kina). Utvalget er altså mye større på EU:III. Mye å erobre og mye å herske over. Politikken som kunne føre til den ene borgerkrigen etter den andre på EU:R er heller ikke til stede, isteden har man “rådgivere” som gir forskjellige bonuser til nasjonen en styrer uten at de kan skape en borgerkrig.

Liker man storstrategisjangeren og styre land fra tidsperioden mellom 1400 til 1800 så er dette et spill man bør kjøpe. Det er et enormt utvalg av land, flyten i spillet er herlig i forhold til de tidligere EU:III spillene og har man lyst så kan man gjøre Norge til verdenshersker – et fantastisk spill med andre ord.

Poengscore: 90/100

 

Kategorier:Spillanmeldelser
  1. juli 1, 2013, kl. 09:31

    Utrolig bra spill for den historieinteresserte. Releasedato for EU4 har kommet 🙂
    http://historiskeromaner.com/2013/07/klar-for-a-spille-gjennom-300-ar-med-historie/

  1. mars 7, 2012, kl. 08:56

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: