Hjem > Spillanmeldelser > Spillanmeldelse: Magicka

Spillanmeldelse: Magicka

Hvor mange ganger har du spilt et spill med magi der dine superkule magiske evner har blitt begrenset på grunn av mangel på såkalt mana eller lignende? Vel, det problemet har du ikke når du spiller Magicka. Det er heller ikke mange andre problem du møter på heller, men det kan være mye moro å finne.
Hvilken morro? Det ser Ivar Årvåg Larsen nærmere på!

Magicka er en actioneventyr-spill der du bekjemper diverse onde skapninger. Spillet kan virke som en parodi på andre spill som inneholder trollmenn, troll og andre mytiske vesener. Med veldig mange satiriske og morsomme kommentarer fra fiender, venner og de som er litt av begge deler blir det hele til en vellykket og bra parodi på spill under samme sjanger som dette. Når en landsbyboer for eksempel tidlig i spillet ordrett siterer Iron Maiden-sangen “Run to the hills” (“Run to the Hills! Run for your lives!”) vet du at det kommer mer lenger ut i spillet. Både filmen “300” og Star Wars er parodiert i spillet sammen med mye annet, så det er bare å ha øynene åpne, så dukker det opp mye.

Du starter spillet som en magikerlærling som bruker en veldig kort tutorial på å få tilgang på samtlige av elementene du kan bruke til å mikse sammen diverse spells. Når man angriper har man åtte elementer som man kan mikse 5 ganger før man sender det ut mot fienden. Man kan også få damp eller is om man mikser henholdsvis vann og brann eller vann og kulde, altså er det ti forskjellige ingredienser å bruke til angrep. Alle kan enten sendes ut som langdistansevåpen som et prosjektil eller en stråle, områdeeffektvåpen(AoE), på sekundærvåpenet(som regel et sverd – man kan også komme over en M60 som en bonus ved fullføring av enkelte oppgaver, og ja, den er dødsrå) som gir det ekstra kraft eller man kan enkelt og greit bruke det på egen karakter. Det siste er noe jeg vil råde til å gjøre minst mulig, så sant man ikke bruker liv-elementet for å helbrede eller vann-elementet for å slokke seg selv. Man dør veldig fort om man tryller frem en brennende kampestein rett over eget hode(Jeg kan bekrefte at jeg her snakker av erfaring). Alle elementer bortsett fra liv og skjold gjør skade. Skjold bruker man ved å mikse inn det elementet blant en kombinasjon av andre elementer og man kan få veldig kule resulrat. Mikser man flamme, stein og skjold får man for eksempel et ganske kult vulkanskjold.

Ser du hvilken kjent scene denne er en parodi på?

Man kan også lære seg spesielle formler, kalt Magicks, som kan gjøre meget forskjellige ting. En av de første formlene man lærer seg i historiemodusen er “Haste”, det gjør at man øker farten veldig. Senere får man også formler som kan få det til å lage regn, snøstorm, lynnedslag, tornado eller så kan man jo bare gjenopplive døde(som tydeligvis ligger overalt under jorda) og skaffe seg en helt egen zombiehær.

Det er fantastisk å ha så mange varierte spells og angrep å velge mellom, men man skal jo faktisk finne kombinasjonen av taster på tastatur og mus for å fikse alle sammen. I starten er det veldig vanskelig å få alt sammen rett. Etter hvert som man blir mer kjent med styringa blir det lettere og lettere, samtidig som man finner seg et favorittangrep og gjerne holder seg til det gjennom spillet.

Ingenting er som en god laserstråle til å lyse opp dagen

En kan spille gjennom spillet på singleplayer, men det er definitivt ment for å bli spilt med flere spillere. Når man prøver å spille gjennom spillet helt alene kan det fort bli vanskelig, spesielt de første gangene. En av de aller første Magicksene man lærer seg er hvordan man får en død lagkamerat til å stå opp fra de døde – veldig nyttig i flerspiller siden man dør hele tiden, helt unødvendig i enkeltspiller fordi det er ingen å gjenopplive.

Selv om enkeltspillermodusen til tider kan være veldig frustrerende ved at man dør hele tiden, kan flerspillerdelen utvikle seg til å bli til tider hysterisk artig. Få med deg 3 andre venner og start eventyret, enten om dere er i samme rom eller om dere prater over Steam – det kan bli mange morsomme situasjoner. Og samme hvor mye dere lover hverandre at dere ikke skal gjøre det, kommer dere til å drepe hverandre mange ganger. Det er en del av spillet, det står til og med som et av tipsene på skjermen når man laster mellom to scener.

Venner som spiller Magicka – trengs for å oppnå mest mulig moro med spillet.

Når man har lært seg styringen, innsett at spillet ikke er ment for å bli tatt dødsseriøst og man har fått overtalt venner til å spille med deg er dette et bra spill som en kan bruke flere timer på. En fornuftig og sint britisk spillanmelder sa en gang at et spill ikke kan leve på flerspillerdelen i spillet – det er delvis sant. Dette er ikke et enkeltspillerspill der man kan spille med flere, men et flerspillerspill man kan spille alene – spiller man alene har man heller ingen boter som blir med, det vil si at har man bare en venn så blir det bare to stykker i et spill. Er du en venneløs person som bare vil spille alene er dette definitivt ikke et spill du bør kjøpe. Har du derimot noen venner som allerede spiller dette eller som du kan overtale til å kjøpe det er det noe du bør gjøre.

Spillet kan kjøpes via Steam og i skrivende stund koster det €9,99. Du kan også laste ned en demo til spillet der om du ikke er helt sikker på om du bør kjøpe det eller ikke.

Poengsum, basert på flerspillerdelen: 90/100 og er dermed anbefalt!

Reklamer
Kategorier:Spillanmeldelser
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. mars 7, 2012, kl. 08:56

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: