Hjem > Nyheter > E-bøker, filmer, musikk og apps dyrere fra neste år?

E-bøker, filmer, musikk og apps dyrere fra neste år?

I statsbudsjettet for 2011 som ble lansert i dag, er det foreslått å innføre moms på utenlandske nettjenester noe som vil føre til en prisøkning på opptil 25% til neste år.

Pr. idag betaler ikke utenlandske nettjenestetilbydere norsk moms på produkter de leverer. Norske leverandører må betale 25% som på vanlige varer. I praksis fører dette til at f.eks norske Wimp betaler 25% moms til statskassa, mens Spotify ikke betaler noe. Det samme gjelder iTunes med sine filmer/sanger og apps og iBooks sine ebøker.

Regjeringen mener dette er konkurransevridende, og vil få bukt med dette problemet. Derfor har man bestemt å innføre 25% moms på alle utenlandske nettjenester fra neste år.

Dog, i praksis vil det ikke nødvendigvis bli 25% dyrere. F.eks iTunes betaler i dag 15% moms i Luxembourg og denne skal da i teorien bli trekt fra når varen selges til Norge. Da vil den reele økningen bli på 10%. Et eks. er at billigste pris på en app i App store vil bli 7kr istedet for 6kr som idag. Altså en økning som de fleste kan leve med, og som vil gi et bedre konkurransegrunnlag.

Reklamer
Kategorier:Nyheter
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: