Hjem > Spillanmeldelser > Anmeldelse: Legio

Anmeldelse: Legio

Vi i Teknikksiden har fâtt gleden av â anmelde Legio!

Legio er en miks av turbasert strategi og sjakk. Spillet sin historie tar utgangspunkt i fantasikongeriket Bella Lagucia, og to onde tvillinger som tilfeldigvis er rikets herskere. Tvillingene greier aldri â bli enige om noe som helst, og for â avgjöre hvem som fâr viljen sin, sender de grupper av soldater mot hverandre. Kampene har faste regler og blir til et spill ved navn Legio. Men siden de har mye de er uenige om, spilles det egentlig hele tiden mens kongeriket smuldrer rundt dem.

Rask og enkel strategi:

Spillet gâr ut pâ â velge din egen hær, og bruke den til â knuse motstanderen din. Du har 25 poeng til râdighet, og du kan velge mellom fölgende:

Soldat – Kort sagt, kun en vanlig soldat.

Bueskytter – Fin â ha som en slags hjepesoldat bakpâ mens du sender folk framover.

Magikere – Kan kaste formler, ikke det beste forsvaret.

Kjempe – Overlever lenge og kan slâ flere fiender samtidig.

Kaptein – Gjör styrkene rundt seg sterkere.

Snikmorder – Kan bli usynlig og kan mer eller mindre infiltrere motstanderens omrâder.

Prest – Kan helbrede.

Kamp-kanin: Veldig rask.

Brikkene/soldatene flyttes etter tur pâ brettet. Rekkefölgen avgjöres av hvor rask brikken er. Sâ man flytter ikke annenhvergang hver gang, men brikkens fart avgjör det. Dette er viktig â utnytte strategisk. Og siden du starter med like mange poeng som motstanderen, er valget av soldater avgjörende for om du seirer eller ikke. Nâr du angriper er det et lite ferdighetselement inkludert, en blink med et sikte som virrer fra side til side. Du skal trykke nâr siktet er sâ naerme midten som mulig for â gjöre mest mulig skade. Det skader ikke â vaere rask pâ avtrekkeren!

For â vinne mâ du vinne over motstanderen pâ to brett. Först pâ en hengebro, sâ inne i borgen til motstanderen. Brettene i borgen er varierte og âpner for mer strategisk plassering av styrkene. Hvis du vinner pâ broen, kan du ta med deg styrkene fra broen inn i borgen, som er en stor bonus siden begge sider fâr 25 poeng til, og de ekstra styrkene vil hjelpe mye. Derimot kan du ikke kjöpe en ny magiker eller kjempe hvis de döde pâ broen, for de er til engangsbruk.

Mange Begrensninger

Legio byr pâ lite variasjon. Spiller du mot PC’en blir de samme styrkene valgt stort sett hver gang, selv om du kan mikse og trikse med forskjellige strategier og valg av soldater, men kampene har en tendens til â gjenta seg og se stort sett like ut hver gang.

Den strategiske dybden er manglende, for styrkene har en evne hver, og det er veldig lett â finne ut hva som lönner seg best nâr styrkene er utplassert. Det viktigste strategiske valget er utforming av haeren, og selv her blir det fâ muligheter.

Angrep blir veldig repetetivt med samme blinken hver gang, og over tid har man övd seg pâ nâr man skal trekke av, sâ det er kort sagt en kjedelig mekanikk.

Derimot blir spillet reddet av flerspiller muligheten, hvor du kan spille online, eller split-screen. Men derimot vil mange av begrensingene fortsatt vise seg.

Musikken passer fint til spillet, og grafikken er ganske fin ogsâ. Borgene pâ hver sin side av broen er vakre, og tvillingene har fâtt utseendet de fortjener. Man ser desverre ikke mye til dette i spillet.

Konklusjon

Selv om jeg ikke har den störste erfaringen med strategispill, har jeg spilt nok av de til at man skjönner at Legio blir for enkelt og mangler for mye strategiske valgmuligheter. Selv om det er et enkelt spill som hvem som helst kan forstâ det, har det gâtt pâ bekostning av de strategiske valgmulighetene. Angrepsmekanikken og en litt bedre gjennomtenkt stil kunne ha reddet spillet, men desverre finnes ikke det i nâvaerende tilstand. Spillet reddes iallefall noe av flerspillermuligheten, men begrensningene er fortsatt dominerende. Liker du strategi og vil ha et spill som du kan spille flere ganger uten â bli lei, bör helst du se etter et annet spill.

Karakter: 65/100

Takk til Paradox Plaza for å bidra med spill!

Johan Luiggi

Reklamer
Kategorier:Spillanmeldelser
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: