Hjem > Annet > Anmeldelse: Microsoft Arc tastatur

Anmeldelse: Microsoft Arc tastatur

Det har nå gått ett par år siden Microsoft med brask og bram lanserte Arc serien.
Det første produktet var en mus som kunne foldes sammen. Det ble med dette, og serien ble visstnok lagt på is. Men i vår lanserte Microsoft serien på nytt, denne gangen med ett elegant og komfortabelt tastatur. Teknikksiden har tatt en titt på dette.

I boksen
Boksen som produktet kommer i er som en helt vanlig pappboks, med et bilde av tastaturet utenpå. Det står også at tastaturet har nordiske taster. So far so good.
Inne i esken ligger tastaturet inne i en slags tøypose. Denne er mest sannsynlig for å beskytte produktet før det kommer frem til forbruker, men den kan godt brukes som transportpose for tastaturet. Den vil sikkert holde en stund, og virker å være av god kvalitet. Naturlig nok ligger det også 2 stk AAA batterier i esken, og det er dette tastaturet bruker. Det medfølger også en liten eske med manual, teknisk info og kjapp start guide. Microsoft tar litt etter Apple, og design og opplegg av boksen er i minimalistisk Apple-stil.

Utseende
Tastaturet ser meget innbyende ut, og er flott å se på. Det er stilrent og fargen, svart, fremhever det flotte designet. Knappene er arrangert i en slags svak bue, og selve tastaturet har en liten forhøyning på midten. Dette ser bra ut, g får tastaturet til å virke litt mindre enn det egentlig er.
Det er ingen NUM-pad på dette tastaturet, så det kan nok ikke anbefales for bankansatte som taster mye KID-numre. Men for den jevne PC-bruker har ikke dette noe å si.
F- tastene har kun fått 6 knapper på toppen av tastaturet, og F7-F12 aktiveres derfor ved å holde ned Fn på høyre bunn av tastaturet. Det gis en ørliten trekk for at det ikke er en lysdiode som viser om Caps Lock er påslått eller ikke. Det trekkes også litt for at tastaturet mangler ekstra knapper for å styre musikk osv. Det har kun for volum.

Installasjon
Installasjonen av dette tastaturet er ganske så rett frem. Det har ingen funksjonstaster, så det er derfor bare å plugge den lille USB-pinnen rett i maskina. 4-5 sekunder og tastaturet er klart til å brukes. Ved senere tilkoblinger er tastaturet klart til å skrive på før hendene dine har funnet veien ned til det fra USB porten.

Skrive
Det viktigste med ett tastatur er hvordan det er å skrive på det.
Også her gjør Arc det veldig bra!
Tastaturet er godt og komfortabelt å skrive på, og hendene faller naturlig ned på tastaturet, og armlenen helt nederst på tastaturet. Avstanden mellom tastene er naturlig, og man trenger ikke noe tilvenning for en som er vant til å skrive på et normalt tastatur. Fingrene glir naturlig over tastaturflaten, og man slipper å anstrenge seg for å skrive. Det er verd å merke seg at på dette tastaturet så er piltastene byttet ut med en liten «joystick» med fire posisjoner. Dette er for å spare plass på tastaturet.

Teknisk
Når det gjelder det tekniske, så er tastaturet som de fleste andre. Det fungerer på både Mac og Windows og har alle nordiske taster(Æ, Ø, Å, Ö, Ä)
Det bruker 2,4Ghz båndet, og kommuniserer med maskinen via en liten USB plugg.
Det bruker 2 stk AAA batterier, og tastaturet veier med batteri kun 370 gram!

Kjøp
Tastaturet er nettopp kommet i salg i Norge, og den billigste prisen vi kunne finne ved publisering(1. Juni/2010) var hos Amentio, hvor du må ut med 324 kr.

Konklusjon
Etter å ha testet dette tastaturet, så har jeg kommet frem til at det er meget pent, har godt design og god skrivekomfort. Det føles behagelig når man skriver lengre tekster.
Det gis selvfølgelig pluss for størrelse og vekt, samt den fancy magneten på baksiden for å lagre USB pluggen. Det trekkes litt for å mangle lysdiode for Caps Lock, samt mangelen på knapper for å styre musikk.
Alt i alt; ett produkt vi gledelig anbefaler!

Score: 95/100
Og produktet er dermed: Teknikksiden anbefalt!

Takk til Microsoft Norge som sendte dette tastaturet for test!

Reklamer
Kategorier:Annet
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: