Hjem > Spillanmeldelser > Anmeldelse av «German Truck Simulator»

Anmeldelse av «German Truck Simulator»

Snart vil SCSsoftware lansere German Truck Simulator i Norge, og de andre skandinaviske landene. Teknikksiden har fått teste spillet før det slippes på markedet.

Historie
SCSsoftware er en tsjekkisk spillprodusent som har utviklet flere store spill. Man kan nevne «18 wheels of steel» og «Eurotruck» serien. Også «Bus Driver» er utviklet av SCS.
Serien «Deer Hunter» som er godt kjent i Norge, er SCS´ bestselgende spillserie.

GTS er en av to nye simulatorer i denne serien. UK Truck Simulator er den andre, og i den simulatoren kjører du naturlig nok rundt i England.
German Truck Simulator er en videreutvikling av Eurotruck, som nå begynner å dra på årene, og tanken til SCS er at GTS og UKTS skal ta over markedet til Eurotruck som en av de mest seriøse trailer simulatorene.

Installasjon
Denne simulatoren er i et «digital distribution» format, noe som vil si at du laster ned spillet selv fra nett. Pakken inneholder en installasjonsfil, og lisenskoden får du på mail adressen du brukte under kjøp.
-Spillet vil også komme i boxed version og den vil, som sagt, komme på markedet i Norge om ca 2 uker. Da vil boxen også inneholde manual i utskrevet format. Det er verdt å merke seg at installasjonen er på norsk!

Konseptet
I denne simulatoren begynner du nederst på gulvet som sjåfør hos et cargofirma. Du kjører oppdrag du får tildelt av selskapet. Du tjener penger og jobber deg oppover. Selskapet tar seg av betaling av drivstoff og reparasjoner, men skulle det bli bøter, så må du selv betale disse ut av egen lomme.

Etterhvert som du jobber deg oppover i gradene hos selskapet ditt kan du kjøpe deg din egen truck(trekkvogn på godt norsk) og starte opp ett eget selskap. Etterhvert som du også der legger opp en del penger, kan du utvide med flere biler og sjåfører. Du må også sørge for vedlikehold, sjåfører og garasjeplass.
Dette konseptet fungerer bra, men merk deg at du etterhvert vil gå mer over i administrering og du får mindre tid på veiene selv.

Grafisk
Grafisk sett er simulatoren ganske så bra. Det er gjort en del forbedringer siden forgjengeren «Eurotruck». Bilene har fått seg ett løft og ser ganske realistiske ut. Den største forskjellen på bilene er at det nå sitter en personen inne i den, noe som du ikke hadde i tidligere versjoner.

Texturearbeidet på hus, biler og veier er av god og skarp kvalitet. Det er også mulig å forandre kvaliteten, noe som kan være en fordel hvis du kjører en low-end maskin.

Det som kanskje har fått det største løftet grafisk sett, er byene du kjører i. I motsetting til «Eurotruck» så er byene i GTS livlige og er bygget individuelt. Det er ganske mye bedre å kunne se forskjellige byer når du er ute på veiene, istedet for de samme kjedelige «murkolossbyene» som man hadde i «Eurotruck»

Kjøreteknisk
Kjøreteknisk er SCSsoftware i en klasse for seg selv, når det gjelder trailer-simulatorer.
Bilene oppfører seg realistisk og du har god kontroll over den.
Rygging fungerer også bra, og den er en god del bedre enn i tidligere simulatorer fra SCS.
Alt i alt så er det kjøretekniske veldig bra. Dog trekkes det litt for oversensitivitet i svinger.

Teknisk
Teknisk sett så krever denne simulatoren ikke så veldig mye av maskinen din. Et godt grafikkort er en fordel. SCS har laget en god grafikkmotor, noe som du vil se under spilling.

Konklusjon
SCSsoftware har laget en god simulator i GTS. Den er realistisk og kjøreteknisk sett veldig bra.
Den krever lite av maskinen din, og har god grafikk. SCS har kanskje kunne utviklet den enda litt mer utifra forgjengeren «Eurotruck» men jobben de har gjort er bra!

Det trekkes litt for kjøreteknisk oversensitivitet og litt lite videreutvikling og produktet får derfor:

82/100 poeng!

Vi vil takke SCSsoftware som har sendt oss denne simulatoren for å anmelde den!

Sindre Holberg
Sjefsredaktør

Reklamer
Kategorier:Spillanmeldelser
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: