Hjem > Mobiltelefoner > HTC Hero – En veldig god Android-Mobil!

HTC Hero – En veldig god Android-Mobil!

HTC Hero er Android telefon nummer 2 ut pâ det norske markedet og vi har hatt gleden av â teste denne.

Telefonen kjörer som sagt Android, Googles eget operativsystem for mobiler som nâ er i versjon 2.1. HTC Hero kjörer Android 1.5(Ogsâ kalt Cupcake) med HTCs eget grensesnitt SenseUI som finnes pâ flere Windows Mobile-telefoner under navnet TouchFLO. Den har et 5 Megapixels kamera med autofokus, og den har en 3,5 mm minijack. Telefonen har ogsâ stötte for MicroSD kort, og det fölger et kort pâ 2GB med telefonen.

-Design og brukervennlighet

Hero har en grei störrelse, og er litt mindre enn iPhone, men er litt större i tykkelse.

Hero har en slags underleppe/hake helt nederst pâ telefonen, og er diskutert en del. Personlig liker jeg denne knekken, og jeg mâ motbevise myten om at den er ubehagelig â ha i lomma. Jeg merker ikke noe saerlig til knekken i dagliglivet, men det kan godt hende at du merker det hvis du skal ha ekstremt trange bukselommer.

Skjermen er pâ 3,2 tommer med en opplösning pâ 320×480 piksler, en störrelse som er helt grei. Skjermen er en kapasitiv trykkskjerm, og sörger for at du aldri har behov for en pekepenn ved bruk av skjermen. Dette fungerer like bra som pâ telefoner med samme teknologi i skjermen, og du trenger aldri trykke to ganger for â fâ telefonen til â reagere. Ikonene pâ skjermen erstore nok til at du aldri savner en pekepenn.

HTC Hero har noen flere taster enn hva touchmobiler vanligvis kommer med, blant annet egne taster for â svare eller legge pâ, en egen hjem-tast, en egen for meny, en egen tilbaketast og en for â söke. Det er ogsâ et rullehjul/trackball som erstatter navigasjonstaster.  Rullehjulet lyser hvis noen ringer, eller hvis du har mottatt SMS eller mail.

Det viktigste med Hero er HTCs grensesnitt som de har lagt pâ toppen av Android, Sense UI.

HTC har tre stikkord i forhold til hva som er viktig i Sense, Discover the unexpected, Make it Mine og Stay Close.

HTC har lagt inn syv forskjellige skrivebordsomrâder, hvor du kan legge inn f.eks widgets, snarveier til programmer osv. De fleste widgetene som fölger med er selvforklarende(Klokke, Twitter, mail, SMS, Musikk, osv).  Menyene er veldig pene, og du har mange valgmuligheter pâ utseendet til widgetene, blant annet 12 forskjellige layouts pâ klokken. HTC har lagt inn det de kaller ”Scenes” som er kort sagt temaer hvor HTC har gjort klar widgets o.l allerede. Disse skiftes lett ved â trykke pâ meny, og du kan ha forskjellig ”Scenes” for arbeid, moro osv  i fölge HTC.  Sosiale medier stâr sentralt i Sense, og Facebook, Twitter og Flickr er tett integrert. Twitter har sin egen widget, og nâr noen nye tweets kommer de rett pâ notifikasjonslinjen.

Facebook derimot har tettere integrasjon, og du kan integrere facebookprofilene til dine kontakter med dem, og fâr alt samlet pâ ett sted per kontakt(status, nye bilder osv.).

-Teknologi og Multimedia

Standarene som Super-3G, Wi-FI og GPS fölger alle med Heroen. Du kan enkelt fâ flere funksjoner pâ Android ved â laste ned programmer fra Android Market, som forövrig aksepterer mye flere programmer enn Apple som er veldig strenge.

Den medfölgende nettleseren fungerer veldig bra, og telefonen stötter Flash. Nettleseren scorer 93 av 100 pâ Acid3 testen, og stötter derfor en del Javascript-standarer godt. HTCs epostleser er ogsâ god, og stötter standarene POP3, IMAP4 og Microsoft Exchange. Det er ogsâ en egen Gmail leser i tilfelle du skulle ha en GMail/Google account.

Det fölger ogsâ med kontorprogrammet QuickOffice i en basisk versjon som kan lese Word, Excel, Powerpoint og PDF uten â redigere de.

Kalenderen funker veldig bra, og hvis du har lagt inn Google accounten din kan du synkronisere den med Google Calendar.

Google Maps fölger selvfölgelig med, men Google har ikke aktivert navigasjonssystemet Google Maps Navigation til bilkjöring i Google Maps for de utenfor Storbritannia og USA.

Batteriet har god levetid, men ved tung bruk skal du vaere forbredt pâ â lade hver natt. Ved lite bruk holder den gjerne helgen igjennom.

HTC Hero er en telefon som er sterk pâ media, og fölger med innebygget 3,5 mm minijack-utgang pâ toppen av telefonen. Du kan plugge nesten hvilket som helst headset du vil i telefonen nâr du skal höre pâ musikk eller podcast e.l. Hero gir veldig god lyd ved avspilling av musikk, og de medfölgende örepluggene funker bra. Derimot mangler Hero radio, sâ har du ikke musikk pâ minnekortet mâ du nok finne deg i â laste ned Last.FM eller bruke en hundrings pâ Spotify i mâneden.

Av video kan Hero spille av en del formater, men derimot mangler den stötte for f.eks .AVI, og enkelte MPEG formater. Skjermen funker fint til â spille av videoer, men den kunne vaert större nâr du skal spille av lengre filmer. Eget program for YouTube fölger ogsâ med.

Kameraet funker greit, men reagerer veldig lett pâ vibrasjoner. Det er heller ingen dedikert kameraknapp. Kameraet funker veldig bra i optimale forhold. Det kunne vist litt skarpere farger, men kameraet er bra til â vise detaljer. Skal du ha de beste bilder er nok et kamera den beste lösningen, men Hero funker bra til â ta bilder nâr det trengs.

-Konklusjon

HTC Hero er en veldig god telefon med mye teknologi og veldig godt synkronisert i forhold til sosiale medier og Googles tjenester. Dette er en telefon jeg vil rekommandere, men nâ som HTC Legend, som er Heros oppfölger, og HTC Desire er ute vil jeg ogsâ rekommandere â ta en kikk pâ de för du velger mobil. Android er et OS som har mye potensiale, og fungerer veldig bra.

Alt i alt er dette en veldig bra mobil, men den kunne vaert enda bedre med litt bedre videostötte og litt bedre kamera.

Poengsum: 89/100

Skrevet av Johan Luiggi

Reklamer
Kategorier:Mobiltelefoner
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: